Стефанчук оцінив рік Зеленського: зроблено багато кроків щодо перезавантаження судової та прокурорської реформи

13:17, 19 мая 2020
Віце-спікер Руслан Стефанчук в якості позитивної оцінки року роботи Зеленського назвав перезавантаження судової та прокурорської реформи.
Стефанчук оцінив рік Зеленського: зроблено багато кроків щодо перезавантаження судової та прокурорської реформи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 травня під час брифінгу віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук оцінив перший рік роботи Президента Володимира Зеленського.

«Складно говорити, що це перший рік. Це астрономічний перший рік. Фактично повноваження Президента повноцінні почалися тоді, коли почала працювати новообрана Верховна Рада, тобто, з 29.08.2019. Але як для першого року, враховуючи ті виклики, що постали перед Україною, я оцінюю його як рік однозначно не втрачених надій. Про це свідчить рейтинг довіри до Президента, який залишається сьогодні.

Але, безперечно, якщо запитання буде звучати: чи всі ми задоволені тим, що відбувається – однозначно ні. Ми готові вирішувати ті проблеми, які постають перед державою. Робимо помилки, але готові їх виправляти так само швидко, в турборежимі.

З приводу того, що було обіцяно і які конкретні кроки були зроблені.

Це одразу ж з першого засідання Ради – питання пов’язане зі зняттям недоторканності народних депутатів. Фактично в Україні зник як клас депутати «небожителі». Друге, це кримінальна відповідальність за кнопкодавство.

Це перезавантаження дуже багатьох процесів, пов’язаних з антикорупційною діяльністю в державі. Як ви знаєте, ми створили нові умови для перезавантаження антикорупційних органів. Фактично запустили Вищий антикорупційний суд.

Крім цього, зроблено багато кроків, які стосуються перезавантаження судової та прокурорської реформи. Прийняті відповідні законодавчі акти.

Також багато питань зі спрощенням економічного клімату в державі. Ми запустили і програми 5,7,9, і проголосували низку законодавчих актів щодо підвищення зарплат медикам».

Нагадаємо, що Конституційний Суд України визнав неконституційним скорочення суддів Верховного Суду та ще низку положень закону Зеленського про судову реформу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва