Уряд планує підвищити розмір доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника

13:10, 10 июня 2020
Уряд планує підвищити розмір доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту у 2013-2014 рр.
Уряд планує підвищити розмір доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 10 червня, Уряд планує розглянути  проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2014 р. № 76».

Як зазначено у пояснювальній записці, проектом акта пропонується підвищити розмір доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника непрацездатним членам сім’ї, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулись у період із 21.11.2013 до 21.02.2014.

Зокрема, пропонується внести зміни до пункту 2 постанови КМУ №76, збільшивши максимальний розмір пенсії, в межах якого встановлюється доплата до пенсій у зв’язку з втратою годувальника, непрацездатним членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулись у період із 21.11.2013 до 21.02.2014 р., з 10 тисяч гривень до максимального розміру пенсії, визначеного частиною 3 ст. 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та виключивши заробітну плату (дохід) із складових, які враховуються при визначенні розміру такої доплати.

Зазначимо, що наразі максимальний розмір пенсії, визначений  ч. 3 ст. 27 Закону  України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», становить 16380 грн.

Реалізація акта потребуватиме додаткових видатків із Державного бюджету України в сумі 1,66 млн. грн.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Уряд вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій і Порядку виплати допомоги на дітей ФОПам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області