Депутати пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта

13:44, 25 июня 2020
Слуги народу визнали, що створили людям незручності, і хочуть збільшити максимальні суми переказів до 25 тисяч гривень.
Депутати пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Раді зареєстровано законопроект № 3686 «Про внесення зміни до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо збільшення максимальної суми грошового переказу з 5 до 25 тисяч гривень».

Ініціаторами проєкту закону є 22 нардепи парламентської фракції "Слуга народу".

Документом пропонується внести зміни в статтю 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Останній, як відомо, набув чинності 28 квітня 2020 року та встановив максимальний розмір анонімних готівкових переказів, зменшивши з 15 тис грн. до 5 тис грн.

З 28 квітня 2020 року анонімно не можна відправляти більше 5000 гривень без відкриття рахунку, поповнювати рахунки інших людей, поповнювати рахунки в платіжних терміналах на цю суму і платити за отримані товари або послуги. Так само поповнення готівкою своєї або чужої банківської картки в касі банку без пред’явлення паспорта обмежено лімітом в 5000 гривень. Найчастіше ідентифікація особистості відбувається за допомогою картки з введенням пін-коду, смс-повідомлення або документа, що посвідчує особу.

Нардепи нарешті зрозуміли, що закон створив, за їх власними заявами, "значні незручності для простих громадян". Тому вирішили здійснити "захист та забезпечення конституційних прав та свобод громадян України".

Для цього вони пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта з 5 тисяч гривень до 25 тисяч гривень.

Раніше депутати пояснювали дивну назву законопроекту про компенсацію за біль та жаль.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва