Новий Дисциплінарний уповноважений приватних виконавців приступив до роботи

18:34, 19 августа 2020
Переможця конкурсу затвердила Рада приватних виконавців України.
Новий Дисциплінарний уповноважений приватних виконавців приступив до роботи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 19 серпня 2020 року офіційно приступила до роботи ще один Дисциплінарний уповноважений Асоціації приватних виконавців України – адвокат Діана Яковлева, яка на початку липня визнана переможцем конкурсу на цю посаду. Сьогодні її кандидатуру затвердила Рада приватних виконавців України. Про це повідомила пресслужба АПВУ.

Діана Яковлева виборола вакантне місце, яке звільнив адвокат Олексій Соломко після свого обрання до Дисциплінарної комісії приватних виконавців.

Нова дисциплінарна уповноважена вже заявила, що буде намагатися убезпечити кожного приватного виконавця, стосовно якого розглядається питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності, від стягнення за одними лише формальними підставами, що часто любить застосовувати державний регулятор. Водночас кожен, хто допустив реальне порушення дисципліни, не повинен уникнути відповідальності, передбаченої законом.

Крім того, її як науковця (зарахована до аспірантури Національної академії внутрішніх справ) цікавить можливість глибинно вивчити та проаналізувати дисциплінарний проступок як сутнісне явище в контексті специфіки професії приватного виконавця. А в подальшому – уніфікувати підходи членів комісії до вирішення питання про притягнення приватного виконавця до дисциплінарної відповідальності. Чітка позиція з цього питання, переконана Діана Яковлева, надасть змогу і приватним виконавцям заздалегідь розуміти, які саме конкретні дії можуть призвести до застосування дисциплінарного стягнення, та діяти із чітким усвідомленням щодо наслідків порушення чинного законодавства.

Нагадаємо, що Дисциплінарний уповноважений є представником позиції Асоціації приватних виконавців України на засіданнях Дисциплінарної комісії при Мін’юсті, тобто фактично адвокатом приватного виконавця, якщо розглядається справа про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Головне завдання Дисциплінарного уповноваженого – надавати висновки щодо наявності чи відсутності складу дисциплінарного проступку в діях приватного виконавця.

Своєю роботою Дисциплінарний уповноважений допомагає формувати практику притягнення приватних виконавців до дисциплінарної відповідальності.

Історично склалося, що Асоціація приватних виконавців України має двох Дисциплінарних уповноважених. Ще одну посаду обіймає доктор юридичних наук Олена Овчаренко.

«Судово-юридична газета» також писала про те, як Кредитна угода щодо отримання нашою країною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі 1,2 млрд євро вплине на розширення повноважень приватних виконавців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир