Затверджена нова форма договору про надання освітніх послуг ЗВО

08:50, 20 августа 2020
У документі передбачено викладання дисциплін англійською мовою та відрахування за невиконання договору .
Затверджена нова форма договору про надання освітніх послуг ЗВО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України затвердив Постанови «Про затвердження типової форми договору про надання освітніх послуг закладам вищої освіти».

Доповідав про його деталі т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. За його словами, форма має вигляд договору. У ній, як і в договорі, вказані реквізити закладу вищої освіти (ЗВО), а також дані абітурієнта/здобувача.

Типовим є те, що прописано обов’язок ЗВО інформувати здобувача про всі новації. Його права, видати в кінці навчання диплом в разі виконання навчальної програми тощо. Цікавим є те, що одну або кілька дисциплін, на волю керівництва ЗВО, можуть викладати англійською мовою. При цьому не прописано обов’язок навчити цієї мови здобувача, аби він міг оволодіти в повній мірі дисципліною іноземною мовою. Також навчальний заклад на власний розсуд, але згідно з чинним законодавством, може надавати додаткові освітні послуги.

У свою чергу від здобувача вимагають неухильно виконувати вимоги навчального закладу, оволодіти в повній мірі навчальними програмами і спеціалізаціями. При цьому за невиконання договору здобувача можуть відрахувати із ЗВО. Це не нова практика, часто це стосується студентів, які не виконують навчальну програму або не сплачують за навчання при контрактній формі.

Договір набуває чинності з моменту підписання і діє до завершення навчання або до виконання усіх умов сторонами. Також він може бути розірваний за обопільною згодою сторін, в разу відрахування здобувача, у разі ліквідації навчального закладу без визначення правонаступника тощо.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міністерство освіти і науки України (МОН) підготувало проміжний рейтинг вступників, які цього року беруть участь у широкому конкурсі на молодшого бакалавра, бакалавра та наскрізного магістра, а також магістра на основі бакалавра за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду