Шкарлет очікує виділення 3 млрд на безпеку освітян наступного тижня

11:45, 4 сентября 2020
Гроші будуть перерозподілені до місцевих бюджетів для закупівлі масок та дезінфекційних засобів
Шкарлет очікує виділення 3 млрд на безпеку освітян наступного тижня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У ефірі телеканалу «1+1» т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що наступного тижня очікує виділення 3,3 млрд гривень для МОН на закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників освіти.

Разом тим пан Шкарлет зазначив, що станом зараз витрати на засоби індивідуального захисту не передбачені «Порядком та умовами надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», затверджених Постановою Кабміну №6 від 14 січня 2015 року. «На сьогодні підготовано проект змін до Постанови (Кабміну – прим.) 6-ї 2015 року, де чітко прописана строка, яка регламентує розподіл цих 3,3 мільярда гривень на закупівлю масок та дезінфекційних засобів», – повідомив т.в.о. міністра освіти і науки.

Також Сергій Шкарлет у своєму виступі зазначив, що можливість отримати кошти на закупівлю засобів індивідуального захисту з’явилася у зв’язку з тим, що на сьогодні у Фонді боротьбі із COVID-19 залишилося 32% коштів, частину з яких можна перерозподілити на освіту.

Нагадуємо, як писала «Судово-юридична газета», раніше цього тижня т.в.о. міністра освіти і науки заявив, що МОН не отримало 2 млрд на захист освітян із «ковідного фонду» через те, що грошей в ньому вже немає.

Також ми повідомляли, що єдиною статтею видатків із Фонду боротьби із COVID-19 на МОН було повернення коштів абітурієнтам за скасоване ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва