Виконавці судових рішень своєрідно оцінили нормотворчість Мін’юсту

19:32, 8 сентября 2020
До Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження внесені зміни, в яких увагу приділено другорядним і непринциповим моментам.
Виконавці судових рішень своєрідно оцінили нормотворчість Мін’юсту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська 1 вересня 2020 року підписав Наказ № 2969/5 «Про внесення змін до Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження». У змінах йдеться про те, що відтепер за допомогою АСВП можна буде також формувати проект заяви державного виконавця про виплату винагороди.

У розділ І доданий новий пункт 10 такого змісту: «Система забезпечує можливість формування державним виконавцем, на виконанні у якого перебував (перебуває) виконавчий документ, проекту заяви про виплату винагороди з використанням відомостей, наявних у Системі.

Після перевірки відомостей, що мають зазначатися у заяві, та їх редагування (за необхідності) проект заяви зберігається державним виконавцем та блокується програмними засобами Системи для можливості редагування.

У разі виявлення помилок у проекті заяви, що був збережений державним виконавцем, такий проект у Системі визнається державним виконавцем помилковим та формується новий проект заяви».

На скільки ці зміни були довгоочікуваними, принциповими, та як вони якісно змінять роботу державних виконавців, можна побачити з реакції самих виконавців у фейсбучних професійних спільнотах.

Як відомо, Постановою Кабінету Міністрів України від 8.09.2016 року № 643 затверджено Порядок виплати винагород державним виконавцям та їх розміри і розмір основної винагороди приватного виконавця. Згідно неї державний виконавець отримує винагороду у розмірі 2% від стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом.

У цю норму жодних змін не внесено.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде