Миколаївські аудитори виявили 243 мільйони непродуктивних витрат

18:46, 23 сентября 2020
Також з січня по серпень їм вдалося забезпечити відшкодування 13 мільйонів за порушення минулих років.
Миколаївські аудитори виявили 243 мільйони непродуктивних витрат
УНН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представники Держаудитслужби у Миколаївській області за 8 місяців 2020 року виявили порушень законодавства на 26 млн грн. Разом з тим, вони забезпечили відшкодування 13 мільйонів гривень за порушення минулих років. Про це повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби.

У відомстві зазначають, що за звітний період у ході 7 державних фінансових аудитів було виявлено непродуктивних витрат та інших втрат на загальну суму 243 млн гривень. У ході діяльності аудиторів вже вдалося отримати додатковий економічний ефект на суму понад 1 млн грн. Матеріали ревізій та аудитів представники відомства передали до правоохоронних органів. Матеріали 6 ревізій долучено до кримінальних проваджень.

Також у ході перевірки аудитори встановили, що гуртожитки одного з училищ Миколаєва вже майже десятиліття незаконно перебувають у використанні приватної особи. Ще у 2016 році представники Держаудитслужби виявили, що житлові приміщення загальною площею майже 1,5 тис метрів квадратних, були передані підприємцю ще у 2003 році на підставі відповідного рішення МОН. Після закінчення дії цього договору міністерство відмовилося його продовжувати.

Втім, підприємець досі не повернув гуртожитки училищу. За період з 2014 по 2019 роки дохід, отриманий від оренди цих гуртожитків, склав понад 3 мільйони гривень. За фактом цього порушення ще з 2017 року триває досудове розслідування. Разом з тим, у відомстві відзначають, що цей позов – радше формальність, адже керівництво навчального закладу не виявляє особливого інтересу у поверненні свого майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у аеропорту Одеси аудитори виявили фінансові втрати на 9 мільйонів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки