Асоціація приватних виконавців висловила свою позицію щодо принципу «територіальності»

15:36, 29 сентября 2020
Спільноті рекомендовано заспокоїтися і дотримуватися законодавства.
Асоціація приватних виконавців висловила свою позицію щодо принципу «територіальності»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розгортання у професійному середовищі приватних виконавців дискусії щодо доцільності застосування принципу «територіальності» при відкритті виконавчого провадження не залишило осторонь їх самоврядну організацію – Асоціацію приватних виконавців України. На офіційній сторінці АПВУ керівництво організації вирішило також висловити свою позицію з даного питання.

«Приватні виконавці - частина єдиного механізму правосуддя, завершальна ланка закону. В цьому - висока місія, яку нам довірила держава.

Принцип «територіальності» - один з наріжних, бо закладає засади доброчесної конкуренції в професії, не дозволяє перетворити приватного виконавця на платний механізм обслуговування інтересів крупних стягувачів.

Переконані, більшість приватних виконавців свідомі своєї місії. Асоціація приватних виконавців України рекомендує всім заспокоїтися і дотримуватия законодавства, зокрема, статті 24 Закону України «Про виконавче провадження», - йдеться у зверненні АПВУ.

Зазначимо, що стаття 24 Закону України «Про виконавче провадження» чітко регламентує порядок відкриття виконавчого провадження в залежності від місця проживання, перебування, роботи боржника або місцезнаходження його майна. Органи Державної виконавчої служби мають, відповідно, свої регіональні структури, а приватні виконавці – виконавчі округи. Проте останні, внаслідок незавершеності процесу становлення інституту приватних виконавців, ще неналежно заповнені. За порушення принципу «територіальності» приватних виконавців часто притягують до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» вже писала про позицію частини професійної спільноти, висловлену приватним виконавцем виконавчого округу Київської області Павлом Говоровим щодо сумнівів у доцільності прив’язки дій виконавця до боржника, його майна при відкритті виконавчих проваджень. На що інші представники спільноти приватних виконавців, зокрема Андрій Авторгов та Зорян Маковецький, висловилися з певною обережністю до радикальних висновків, нагадавши про етичні норми та потребу у вирішенні питання з урахуванням інтересів всієї спільноти, з усіх округів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва