Пенсії зростуть: для кого і на скільки

17:50, 1 октября 2020
Підвищення буде відбуватися у 5 етапів залежно від категорії.
Пенсії зростуть: для кого і на скільки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У наступному році підвищену пенсію отримають близько 10 млн українських пенсіонерів. При цьому буде відбуватися це у 5 етапів залежно від категорії. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж. Так, у осіб, старших за 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років(чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони будуть отримувати не менше 2600 гривень. Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старших за 80 років, що мають страховий стаж 20/25 років, та розпочнеться програма для пенсіонерів старших за 75 років з повним стажем.

Попередньо планується з 1 березня індексація пенсії на рівні 11%.  Також буде проведено у квітні автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство соціальної політики розпочало громадське обговорення законопроекту про підвищення пенсій окремим категоріям осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва