Батько, не бажаючи повертати матері 6-річного сина, вбив його та підпалив

15:15, 6 октября 2020
Коли поліцейські з'ясували подробиці страшної події, вони були вражені.
Батько, не бажаючи повертати матері 6-річного сина, вбив його та підпалив
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Страшний злочин стався у житловому будинку на проспекті Правди у Подільському районі столиці.

Так, 5 жовтня близько 20:30 на лінію «102» надійшло повідомлення, що у вказаній квартирі закрився чоловік з малолітньою дитиною і нікого не впускає. Ігноруючи прохання колишньої дружини та працівників спецслужб відкрити двері, чоловік підпалив житло.

За допомогою спеціальної техніки працівники служби порятунку зрізали двері, потрапили в середину приміщення та загасили пожежу. Як виявилося, осередком пожежі був диван, на якому виявили тіло малолітнього хлопчика з ознаками насильницької смерті.

Затриманий на місці події чоловік розповів, що не бажаючи повертати 6-річного сина, ножем вбив його, після чого підпалив тіло, щоб приховати злочин.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Слідчі дії тривають. Київська міська прокуратура здійснюватиме процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом умисного вбивства 6-річного хлопчика його батьком.

«Вчора наше місто приголомшила жахлива новина. Під час гасіння пожежі рятувальники знайшли у квартирі тіло 6-річного хлопчика зі слідами насильницької смерті.

Коли поліцейські з'ясували подробиці страшної події, навіть ті з них, хто щодня стикається із жорстокостями і трагедіями, були вражені встановленими обставинами.

Підозрюваним у вбивстві хлопчика виявився його батько, який перед тим зачинився у квартирі, не відкривав двері колишній дружині та рятувальникам. Попередньо установлено, що чоловік кілька разів вдарив дитину ножем, а потім підпалив ліжко, на якому хлопчик лежав.

Сьогодні на місці трагедії продовжила працювати слідчо-оперативна група. Проводяться всі необхідні слідчі й процесуальні дії, триває робота зі свідками. Тіло хлопчика направлено на судово-медичну експертизу.

Керівництвом Київської міської прокуратури прийнято рішення взяти під своє процесуальне керівництво розслідування цього жорстокого вбивства. Станом на зараз затриманому готується повідомлення про підозру. Завтра, 7 жовтня, до суду буде внесено клопотання про взяття його під варту безальтернативно.

Сил та витримки рідним хлопчика пережити цю трагедію», - зазначила керівник пресслужби Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва