Трамп звільнив посадовця, який назвав вибори Президента США захищеними від шахрайства

11:37, 20 ноября 2020
Директор федерального агентства написав у твіттері, що впевнений у безпеці результатів виборів, через що його невдовзі звільнили.
Трамп звільнив посадовця, який назвав вибори Президента США захищеними від шахрайства
Джерело фото: 24tv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голосування на виборах Президента Сполучених Штатів завершилося вже понад 2 тижні тому, а результати ще остаточно не встановленні лише у 1 штаті. Проте пристрасті довкола виборчого процесу не вщухають. Дональд Трамп майже одразу заявив про «вкрадені вибори» і повідомив, що він не планує просто так визнавати їх результати. Після цього були судові позови від виборчого штабу республіканця про перерахунок голосів чи невизнання результатів виборів у окремих штатах. Трамп говорив про те, що під час виборів відбувалося величезне шахрайство. Втім, з його думкою не погоджуються не лише суди, але і його підлеглі.

Як повідомляє law360.com, 17 листопада Дональд Трамп звільнив Крістофера Кребса – Директора федерального Агентства кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA). Це сталося після того, як на сайті агентства опублікували заяву про те, що цьогорічні вибори були найбільш захищеними від шахрайства за всю історію Сполучених Штатів. Поза тим співробітники CISA також спростовували фейки стосовно голосування на інших сайтах.

«Нещодавня заява Кріса Кребса щодо захищеності виборів 2020 року була дуже недостовірною, [зважаючи на те, що] мали місце масові порушення і шахрайства, включно із голосуванням померлих людей, не допуском спостерігачів на дільниці, “глюки” в апаратах для голосування, які міняли голоси з Трампа на Байдена, голосування із запізненням та багато іншого. У зв’язку з цим Кріс Кребс був негайно звільнений з посади Директора Агентства кібербезпеки та безпеки інфраструктури», – написав Дональд Трамп у своєму твіттері.

У заяві, про яку імовірніше за все пише Президент США, йшлося, про те, що «немає жодних доказів, що система голосування видаляла чи пропускала голоси, змінювала їх або будь-яким чином скомпрометувала себе». Також підписанти ручалися за надійність результатів, посилаючись на те, що в усіх штатах, де розрив між кандидатами був мінімальним, є відповідні підтвердження цих результатів.

Крістофер Кребс не зазначений серед підписантів цієї заяви, але наступного дня після опублікування він із посиланням на неї написав у твіттері: «Америко, ми впевнені у захищеності ваших голосів, і ви також можете бути впевнені у цьому». Про звільнення повідомив першим також сам Кребс, коли 18 листопада написав у своєму особистому акаунті: «Для мене було за честь [працювати в Агентстві]. Ми вчинили правильно». Варто відзначити, що звільнення відбулося у другу річницю створення Агентства.

На підтримку Кребса виступили ряд конгресменів і сенаторів та спеціалістів з кібербезпеки. «Кріс Кребс – це надзвичайний державний службовець, і американці хочуть, щоб саме така людина захищала безпеку наших виборів. Очевидно, що президент вирішив звільнити його просто за те, що він сказав правду», – зазначив сенатор Марк Ворнер.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Андрес Аслунд очікує, що судова реформа в Україні відновиться у зв’язку із перемогою Джо Байдена на виборах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді