Прем’єр-міністр розповів, як побутовим споживачам платити за газ менше

12:15, 18 декабря 2020
За словами голови уряду, у кожного споживача сьогодні з’явився вибір.
Прем’єр-міністр розповів, як побутовим споживачам платити за газ менше
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У НАК «Нафтогаз» сьогодні найнижчі ціни на блакитне паливо, тому побутовим споживачам треба укладати контракти на постачання газу саме з державною компанією. До цього закликав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час запитань до уряду у Верховній Раді України.

Така реклама Нафтогазу сталася у відповідь на запитання народного депутата Олександра Колтуновича, який висловив здивування з приводу того, що середня митна вартість імпортного природного газу, що склалася у процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України сьогодні скоротилася із 339 доларів США (9 500 гривень) до 182 доларів США (5 100 гривень) за 1 тисячу кубічних метрів. Натомість у свіжих платіжках, що отримало населення, ціна газу зазначена у 8,8 гривень за кубічний метр, плюс тариф за доставку, що в середньому складе 9 700 гривень за тисячу кубів.

«Я вже не кажу про наявність газу власного виробництва, який ще набагато дешевший за імпортний газ», - зазначив Олександр Колтунович.

Прем’єр-міністр у відповідь нагадав, що з цього року система постачання газу побутовим споживачам перейшла на ринкові відносини і що споживач має право вибирати між постачальниками. Наскільки широким є вибір – про це голова уряду промовчав. Проте він згадав про державну структуру, яка теж є гравцем на ринку газу.

«Повідомлю, що ціна газу у НАК «Нафтогаз» сьогодні на дві тисячі менша, ніж ціна у більшості обленерго. Тому закликаю аналізувати ситуацію та укладати контракти з державною компанією», - наголосив Денис Шмигаль.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси