Гетманцев з іншими депутатами вимагають негайно переглянути мовний закон

11:34, 16 января 2021
Скандальні депутати побачили напругу у сфері побутового обслуговування населення після набрання чинності мовним законом.
Гетманцев з іншими депутатами вимагають негайно переглянути мовний закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одіозний нардеп від партії «Слуга народу», голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який відомий тим, що святкував радянське свято 7 листопада та своїм протистоянням з малим бізнесом, тепер вимагає першочергового розгляду  Закону України № 4528 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо скасування міри реагування у сфері обслуговування населення».

Про це він повідомив у власному Телеграм-каналі, мотивуючи це необхідністю зменшення тиску на бізнес у сфері обслуговування споживачів.

Депутати навіть звернулися до Голови Комітету Верховної  Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва з проханням якнайшвидше розглянути законопроект та ухвалити висновок щодо нього.

 

Проект Закону України № 4528 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо скасування міри реагування у сфері обслуговування населення» потрапив  у Верховну Раду наприкінці грудня.

Його авторами є група депутатів, серед яких можливо побачити такі скандальні фамілії, як Олександр Дубінський, Максим Бужанський, Олександр Качура, Ірина Аллахвєрдієва, Євген Шевченко.

Законопроект передбачає вилучення із Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» положень щодо порядку накладення штрафів (у вигляді грошових стягнень) із суб’єктів господарювання за порушення закону щодо застосування державної мови у сфері обслуговування споживачів.

При цьому, практично всі штрафи в законі залишаються.

Із закону виключається лише окреме положення, яке сформульоване таким чином:

«Інші, ніж визначені частинами першою - третьою цієї статті, порушення Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо порядку застосування державної мови - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше».

Крім того, згідно із запропонованими змінами вилучається право Уповноваженого із захисту державної мови складати протокол у разі повторного протягом року порушення мовного закону у сфері обслуговування споживачів.

Оскаржувати до суду автори законопроекту пропонують попередження та вимогу, оголошені Уповноваженим, а не Постанову, як сьогодні.

Депутати вважають, що накладання грошових стягнень на суб’єктів господарювання за подібні правопорушення не є світовою практикою, отже такі стягнення у сфері обслуговування населення є прикладом надмірного втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання, а також створює додаткові перешкоди для розвитку господарської діяльності в Україні.

А нові грошові стягнення запроваджувати вони не бажають, оскільки під час поширення коронавірусу в Україні це призведе до погіршення стану представників малого та середнього бізнесу.

Раніше Гетманцев підтримав тотальний карантин і заявив, що гроші потім заробимо, бо мертвим вони не потрібні.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва