Міністр юстиції обговорив з європейськими партнерами стан імплементації судової реформи

11:23, 11 февраля 2021
Міністр юстиції на зустрічі в Брюсселі нагадав, що закон про Вищу раду правосуддя Зеленський внесе до Верховної Ради найближчим часом.
Міністр юстиції обговорив з європейськими партнерами стан імплементації судової реформи
Джерело фото: Мін’юст
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 10 лютого, у рамах візиту української урядової команди до Брюсселю відбулися зустрічі Міністра юстиції Дениса Малюськи з Віцепрезидентом Європейської Комісії з питань цінностей та прозорості Вєрою Юровою та в.о. керуючого Директора Департаменту Європи і Центральної Азії Європейської служби зовнішньої діяльності Люком Девінєм.

Основним предметом зустрічей було обговорення стану імплементації судової реформи в Україні, яка є запорукою успішної реалізації інших нагальних реформ. Представників ЄС поінформовано про реформу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, відповідний законопроект щодо якої перебуває на розгляді Верховної Ради.

Віцепрезидента ЄК також поінформовано про наміри Президента України внести найближчим часом на розгляд Парламенту законопроект про реформу Вищої ради правосуддя.

Надані детальні роз’яснення щодо ситуації навколо рішень Конституційного суду, які спричинили великий суспільний резонанс, а також поінформовано про шляхи подолання кризової ситуації навколо цих рішень. Окреслено конкретні наміри нашої держави криміналізувати контрабанду, що має сприяти, у тому числі, покращенню інвестиційного клімату в Україні. Віцепрезидент Європейської Комісії Вєра Юрова відзначила незмінність підтримки ЄС на шляху імплементації Україною внутрішніх реформ. Також особливо наголосила, що успіх у реформах є одним із дієвих інструментів для боротьби з триваючою російською агресією.

Також під час зустрічей надано детальні оцінки щодо рішення Президента про запровадження санкцій щодо власника трьох українських телеканалів. Вєра Юрова підкреслила важливість боротьби з російською пропагандою, яка стає все більш агресивною.

Наголошено на тому, що Україна активно співпрацює з Венеціанською комісією на шляху імплементації зазначених реформ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді