МОН пропонує реорганізувати Академію держуправління при Президентові України

11:32, 24 февраля 2021
Із пояснювальної записки випливає, що у вертикалі президента Академія дає випускникам недостатній рівень підготовки та кваліфікацій.
МОН пропонує реорганізувати Академію держуправління при Президентові України
Джерело фото: Kyiv Maps
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одним із питань порядку денного засідання Кабінету Міністрів 24 лютого має стати пункт «Деякі питання реорганізації закладів освіти». Втім, за такою непримітною назвою фактично ховається доля цілого ряду навчальних закладів – Національної академії державного управління при Президентові України та всіх її територіальних інститутів.

Отже, згідно з пропозиціями МОН уряд має затвердити реорганізацію наступних закладів:

  • Національної академії державного управління при Президентові України (далі – Академія держуправління) шляхом приєднання до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка;
  • Дніпропетровського регіонального інституту Академії держуправління шляхом приєднання до Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»;
  • Одеського регіонального інституту Академії держуправління шляхом приєднання до Державного університету «Одеська політехніка»;
  • Харківського регіонального інституту Академії держуправління шляхом приєднання до Харківського національного університету ім. В. Каразіна;
  • Львівського регіонального інституту Академії держуправління шляхом приєднання до Національного університету «Львівська політехніка».

Як зазначає міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у пояснювальній записці до проекту, його підготували з метою «оптимізації структури закладів вищої освіти, поліпшення рівня підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і фахівців місцевого самоврядування». Із такого обґрунтування можна виснувати, що перебування цих закладів у «вертикалі» президента, на думку МОН, дає недостатній рівень підготовки і кваліфікацій для їхніх випускників.

Судячи зі змісту проекту, процес злиття цих навчальних закладів не має особливо зачепити здобувачів освіти Національної академії державного управління при Президентові України та її регіональних інститутів. Так, п. 2 Постанови передбачає, що «здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються… продовжують навчання у [відповідних навчальних закладах] за обраними спеціальностями та джерелами фінансування. Тобто, єдина зміна для студентів, яка випливає із цього проекту – після випуску вони отримають диплом не президентської Академії, а нової Alma Mater. Втім, не виключено, що процес реорганізації на практиці таки матиме ряд наслідків, що вплинуть на здобувачів освіти.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на цьому ж засіданні уряд планує змінити вимоги Правил дорожнього руху щодо перевезення дітей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду