23 млн грн витратить Мінкульт на відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки

17:30, 24 февраля 2021
Міністерство Олександра Ткаченка визначило: щоб відсвяткувати 150-річчя з дня народження Лесі Українки треба 23 млн грн.
23 млн грн витратить Мінкульт на відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки
Джерело фото: gordonua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 лютого Кабмін схвалив розпорядження «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки». На жаль, на сайті КМУ поки не оприлюднили сам перелік цих заходів, однак відомо, скільки необхідно на них коштів.

Так, як випливає з пояснювальної записки міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка, всього на святкування необхідно буде 23,573 млн грн (кошти загального фонду державного бюджету).

При цьому, як зазначає Ткаченко, Планом роботи Мінкульту на 2021 рік не передбачено видатки на проведення у закладах культури тематичних, культурно-мистецьких та культурно-освітніх заходів, літературних і мистецьких конкурсів, наукових читань, а також забезпечення у музеях України відкриття нових та оновлення існуючих музейних експозицій, присвячених діяльності та творчості Лесі Українки.

Нагадаємо, що Мінкульт Олександра Ткаченко виділив із Держбюджету мільйони на зйомки патріотичних серіалів, зокрема, «Дональд і Рональд блукають Україною», «Спиртовози», «СБУ» та інших. 

Також ми писали, що на Мінкульт у 2021 році витратять 12,5 мільярдів грн: кошти підуть на центри культурних послуг, народні промисли, будівництво комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності, Музею Голодомору, а також створення двох нових органів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде