Мінцифра представила новий інструмент для бізнесу

13:41, 25 февраля 2021
Toolkit орієнтований на малий та середній бізнес.
Мінцифра представила новий інструмент для бізнесу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська разом із партнерами представила інструмент toolkit, який допоможе компаніям перевірити, чи дотримуються вони законодавства у сфері захисту персональних даних.

За словами розробників, сервіс має форму тесту, а результати можна отримати анонімно. При цьому toolkit орієнтований на малий та середній бізнес.

Тест допоможе підприємцям покращити роботу у сфері захисту персональних даних. 

Для того, аби пройти тест, потрібно:

  1. зайти на портал Дія.Бізнес за посиланням: https://cutt.ly/ZlhOKwk;
  2. обрати тест згідно з параметрами організації, яку представляє особа; 
  3. відповісти на запитання стосовно захисту персональних даних; 
  4. на основі відповідей тест сформує конкретний список рекомендацій, як покращити роботу бізнесу особи у сфері персональних даних. 

У ході свого виступу Рибчинська підкреслила, що понад 70% компаній одержали додатковий прибуток, кращу ефективність та інвестиційну привабливість від посилення захисту приватності.

«Тому подбати про приватність, а також гарантувати захист буде конкурентною перевагою. Це допоможе посилити довіру людей до бізнесу, який працює з персональним даними клієнтів», — зазначила чиновник.

 «Найголовніше — пояснити власникам компаній основні принципи та правила захисту даних простою мовою, щоб кожен міг зрозуміти, як це зіставляється з особливостями бізнесу, який він веде. Насамперед інструмент розрахований на те, щоб ним користувалися представники бізнесу, а не юристи. Кожен охочий може витратити 5-10 хвилин і отримати персоналізований перелік рекомендацій щодо того, як подбати про захист персональних даних у компанії»», - зазначив юрист з питань захисту приватності Влад Некрутенко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін надав можливість змінювати або замовляти посвідчення водія через додаток «Дія».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва