Black Lives Matter: Міннеаполіс виплатить родині Джорджа Флойда $27 млн компенсації

10:30, 15 марта 2021
Адвокат родини заявив, що це найбільша в історії сума досудової мирової угоди у справі, пов’язаній із діяннями, що призвели до смерті людини.
Black Lives Matter: Міннеаполіс виплатить родині Джорджа Флойда $27 млн компенсації
Джерело фото: Reuters
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Майже рік тому – у травні 2020 року – у місті Міннеаполіс сталася подія, яка сколихнула суспільство Сполучених Штатів. 25 травня 2020 року під час затримання поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд, що стало підставою для наймасовіших протестів в історії Сполучених Штатів. 12 березня ця історія отримала новий виток розвитку. Міська рада Міннеаполісу одностайним голосуванням погодила рішення виплатити родині Флойда 27 мільйонів доларів компенсації – про це повідомляє CNN.

«Я вдячний штату Міннесота за це мирове врегулювання. І хоча мого брата немає з нами, він завжди у моєму серці. І якби я міг його повернути, я б віддав [всі ці гроші] заради цього», – заявив брат загиблого Філоніс Флойд.

The Guardian також додає, що рішення про компенсацію міська рада ухвалила попри те, що присяжні ще не ухвалили вироку у справі поліцейського Дерека Шовіна щодо вбивства Флойда. Шовін стверджує, що він невинний у вбивстві, хоч би як його класифікували – як вбивство з необережності чи навмисне вбивство.

Адвокат родини Флойдів Бен Крамп під час пресконференції заявив, що це найбільша в історії сума досудової мирової угоди щодо компенсації, пов’язана з протиправними діями, що призвели до смерті людини. На його думку, це рішення «посилає потужний сигнал, що життя чорних дійсно важливі, а жорстокість поліції щодо people of color має зникнути».

Пресконференція Флойдів проходила також за участі представників міста. Так, голова ради Міннеаполіса Ліса Бендер заявила наступне: «Я сподіваюся, що сьогоднішній день згуртує голоси членів родини та все, що вони хочуть сказати. Від імені всієї міської ради я хочу висловити найщиріші співчуття родині Джорджа Флойда, його друзям та всі членам нашої громади, які оплакують його втрату». Мер міста Джейкоб Фрей подякував протестувальникам Black Lives Matter, які підтримували родину, та закликав усіх до примирення.

Нагадаємо, Джордж Флойд загинув 25 травня після того, як Дерек Шовін – тодішній поліцейський – під час затримання тиснув коліном на горло Флойда протягом близько 8 хвилин. Відео, на якому зафіксовані дії Шовіна, швидко стало віральним, і призвело до масових протестів BLM улітку минулого року. За різними оцінками, влітку у протестах, пов’язаних із вбивством Флойда, одночасно брали участь від 15 до 26 мільйонів американців.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що експерти зі США заявили, що мають «чіткі і переконливі» докази, що у КНР за наказом уряду відбувається геноцид уйгурського населення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду