Ганна Новосад назвала «наївною» віру у пенсію від держави

14:18, 15 апреля 2021
Ексміністр Ганна Новосад закликала українців відмовитися від надії на пенсію від держави та вкладатися у недержавні пенсійні фонди.
Ганна Новосад назвала «наївною» віру у пенсію від держави
Джерело фото: УП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, наразі Уряд, монобільшість «Слуги народу» та Президент Володимир Зеленський націлені на впровадження пенсійної реформи, в рамках якої громадянам буде запропоновано накопичувати собі на пенсію, у тому числі, самостійно та вкладатися у недержавні пенсійні фонди.

Раніше про те, що на пенсії від держави сподіватися не варто, повідомляв радник глави Офісу Президента Тимофій Милованов. 

Його у цьому питанні підтримує ексміністр освіти Ганна Новосад. Так, нещодавно вона опублікувала пост на своїй сторінці у фейсбук, де зазначила, що віра у пенсію від держави «наївна».

«По-моєму, одна з небагатьох речей, яку можна зробити одночасно з користю та приємністю і для себе, і для держави, - це самим подумати про свою пенсію, відкрити власний пенсійний рахунок у недержавних пенсійних фондах (НПФ) і почати відкладати.

Навіть, якщо вам зараз 25 і пенсія звучить не молодьожно.

Я нещодавно подумала про себе майбутню і вирішила, що пора. І коли зрозуміла наскільки це легко і зручно, пошкодувала, що не почала відкладати ще років 10 тому.

Укладання контракту займає 15 хвилин.

Вкладаєш скільки хочеш і коли хочеш. Хочеш - вартість однієї кави на ОККО, а хочеш - половину місячного доходу. Все залежить від твоїх цілей.

При цьому зручно, на спеціальному калькуляторі, можеш розрахувати скільки років і грошей потрібно відкладати, аби була певна бажана пенсійна місячна сума в майбутньому. А це неабияк стимулює до фінансової дисципліни.

Відсоток значно вищий, ніж за депозитами.

Отримуєш право на податкову знижку - пільги щодо сплаченого податку на доходи.

Можеш зручно моніторити, куди управляюча компанія вкладає активи. Якщо щось не подобається - можна перевести кошти з фонду в інший фонд.

Так, гарантій немає. Але й за банківськими депозитами у нас гарантії такі собі. Проте дивлячись на перелік величезних компаній, які обслуговуються в недержавних фондах, припускаю, що ризики довгострокового вкладення в НПФ значно менші у порівнянні з наївною вірою у пенсію від держави.

Я відкрила рахунок в ICU. Подумайте за себе самі. Тому що, якщо довго дивитись у діру в Пенсійному фонді, то вона почне дивитись у вас:)

P. S. Вкладення в НПФ чи інші накопичувальні системи, ОЧЕВИДНО, не означає, що не треба диверсифікувати ризики», - зазначила вона.

Також нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський запропонував парламенту ухвалити пакет законопроектів про податкову амністію, який спонукатиме українців «витягти гроші з-під матраців».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України