Як Уряд планує поліпшити доступ фізичних осіб до електронних послуг у частині реєстрації місця проживання

14:37, 28 апреля 2021
Призовникам та військовозобов’язаним не потрібно буде особисто прибувати до військових комісаріатів під час реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.
Як Уряд планує поліпшити доступ фізичних осіб до електронних послуг у частині реєстрації місця проживання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою планується спростити механізм передачі інформації від органів, що здійснюють реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних.

Так, з цією метою пропонується внести зміни до Порядку реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року № 1364.

Зокрема, документом пропонується установити, що у рамках реалізації експериментального проекту, взяття на військовий облік, зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, відомості про яких наявні в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, буде здійснюватись на підставі відомостей про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання осіб в електронній формі, наслідних органами реєстрації через єдину інформаційну систему МВС до єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Також слід зазначити, що відомості про окремий номер запису призовника, військовозобов’язаного або резервіста у Єдиному державному реєстрі призовників,  військовозобов’язаних, резервістів, який міститься у реєстрі або присвоюється у випадку створення нового запису, направляються Єдиним державним реєстром призовників військовозобов’язаних та резервістів до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія» через Єдину інформаційну систему Міністерства внутрішніх справ, не пізніше з дня набрання чинності цієї постанови.

У разі коли відомості про призовника, військовозобов’язаного або резервіста не включені  до Реєстру, заявник за власним бажанням на Порталі Дія зазначає перелік відомостей, які після запровадження інформаційної взаємодії направляються до Реєстру з метою включення до нього відомостей про особу.

Ініціатори постанови наголошують, що її реалізація поліпшить доступ фізичних осіб до електронних послуг у частині реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.

Крім того, автори документа підкреслюють, що з прийняттям даної постанови, втрачається необхідність призовникам та військовозобов’язаним особисто прибувати до районних (міських) військових комісаріатів під час реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді