Кабмін змінив положення про НАДС

14:10, 14 июля 2021
Проектом акта пропонується змінити Положення про НАДС в контексті приведення у відповідність до вимог Закону України «Про державну службу».
Кабмін змінив положення про НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) підготувало Кабінету Міністрів України проект постанови  «Про внесення зміни до пункту 4 Положення про Національне агентство України з питань державної служби (НАДС)». У пояснювальній записці зазначено, що проект розроблено з метою приведення у відповідність до вимог Закону України «Про державну службу» Положення про Національне агентство України з питань дерікавної служби, затвердженого постановою Кабміну від 01 жовтня 2014 р.

Проектом акта пропонується виключити підпункт 36 пункту 4 Положення.

Зокрема йдеться про завдання, які покладені на НАДС.

«НАДС в установленому порядку збирає та аналізує інформацію про вакантні посади державної служби не нижче категорії “Б” у державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, іншу інформацію, необхідну для внесення суб’єкту призначення пропозицій щодо переведення державних службовців, звільнених з посади державної служби категорії “А” відповідно до частини першої статті 87-1 Закону України “Про державну службу”. 

У пояснювальній записці зазначено, що Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайнятгя посад державної служби та інших питань державної служби» внесено зміни до Закону № 889, зокрема, статтю 871 виключено.

Водночас, підпункт 36 пункту 4 Положення визначає алгоритм дій для реалізації частини першої статті 87 Закону 889.

Кpiм того, пунктом 3 Розділу II Закону № 1285 передбачено чотиримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом для приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади ïx нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом. Тому в даний час і вносяться зміни.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 16 липня 2021 року суттєво змінюється порядок підтвердження особою вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді