Верховний Суд: «Реформування судової влади неможливе без поваги до незалежності суду і суддів»

14:30, 16 июля 2021
Верховний Суд підтримує позитивні зрушення, направлені на побудову незалежного та справедливого суду, однак наголошує, що всі зміни повинні відбуватися відповідно до Конституції України.
Верховний Суд: «Реформування судової влади неможливе без поваги до незалежності суду і суддів»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Усі зміни повинні відбуватися лише відповідно до Конституції України. Реформування судової влади неможливе без поваги до незалежності суду і суддів та без розуміння функцій і ролі суду в державі. Про це йдеться у заяві Верховного Суду, оприлюдненій 16 липня.

Як відомо, раніше Офіс Президента оприлюднив заяву стосовно рішення КАС ВС по справі О. Тупицького, де публічно засудив таке рішення.

«Конституція України визначає, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах і відповідно до законів України.

Верховний Суд як найвищий суд у системі судоустрою України у своїй діяльності керується принципом верховенства права. Цей принцип відображений у сотнях тисяч рішень Суду.

Завданням суду завжди є захист порушених прав і свобод, як того вимагає Конституція України та Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод.

Верховний Суд завжди підтримував та продовжує підтримувати всі позитивні зрушення, що відбуваються в державі, направлені на побудову чесного, справедливого, відкритого, незалежного суду та сильної демократичної України. Будь-які реформи, що сприяють цьому, отримують безумовну підтримку з боку Верховного Суду. Водночас усі зміни повинні відбуватися лише відповідно до Конституції України. Реформування судової влади неможливе без поваги до незалежності суду і суддів та без розуміння функцій і ролі суду в державі», - сказано у заяві Верховного Суду.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва