Амністія капіталів: податківці присягаються, що прихованих перевірок та донарахувань не буде

10:18, 3 августа 2021
Податкова служба планує перевіряти лише відповідність задекларованої інформації нормам закону, – в.о. голови ДПС.
Амністія капіталів: податківці присягаються, що прихованих перевірок та донарахувань не буде
Джерело фото: tax.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час міжнародного форуму «Податкова амністія 2021» в.о. голови Державної податкової служби Євген Олейніков повідомив, що ДСП не використовуватиме податкову амністію як інструмент для проведення прихованих перевірок та донарахувань.

За його словами, головним очікуванням від реалізації закону є не надходження значних коштів безпосередньо від декларування, а, перш за все, вирішення системної проблеми, яка триває ще з кінця 90-х років, з легалізації доходів та власності. Тобто можливість для бізнесу вивести свої активи з «тіні» та у подальшому активно здійснювати і залучати інвестиції.

«Україна отримала ринкову економіку в процесі трансформації правової системи. На жаль, при цьому не знайшлося можливості одразу створити прозорі правила гри для бізнесу. Наприклад, існували проблеми з легальним оформленням власності, а отже з її оподаткуванням. Перше, з чого починається інвестиція, – це гарантія її захисту, якщо гарантії немає – решта елементів системи не працює. Без цього не можна отримати нормальний інвестиційний клімат в країні», – підкреслив Євген Олейніков.

Він також зазначив, що закон про добровільне декларування доходів дозволить виокремити власність, набуту відверто злочинним шляхом, яка не підлягає амністії, від власності, можливо, і набутою з порушенням процедур, але не внаслідок злочинів. Якщо такий результат вдасться досягнути, то тоді податкові надходження значно перевищать очікувані за рахунок активного економічного розвитку.

Податкова служба перевірятиме лише відповідність задекларованої інформації нормам закону, тобто чи має право громадянин подати таку декларацію, чи не застосовуються до нього певні обмеження, чи не декларуються заборонені активи. Зокрема, не підлягають декларуванню доходи, отримані, зокрема, від фінансування тероризму, торгівлі людьми та наркоторгівлі.

Раніше Мінрегіон подав Кабміну законопроект, який змінює механізм сплати місцевих податків і зборів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області