Яка середня зарплата та витрати на субсидії закладені у бюджет на наступний рік

17:48, 24 сентября 2021
На засіданні Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянули основні статті бюджету у соціальній сфері.
Яка середня зарплата та витрати на субсидії закладені у бюджет на наступний рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У бюджеті на наступний рік закладено середню заробітну плату на рівні 15 258 грн. Про це говорили під час засідання Комітету Верховної ради з пиатнь соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Зокрема, у своєму виступі перший заступник міністра фінансів України Денис Улютін вказав, що закладене зростання Внутрішнього валового продукту (ВВП) на рівні 3,8%, середньомісячна заробітна плата  - 15 258 грн. На виплату субсидій заплановано 38,4 млрд грн, надання допомоги переміщеним особам 3,1 млрд грн, допомоги чорнобильцям - 2,8 млрд грн.

У бюджеті передбачена щорічна разова допомога ветеранам війни 1,4 млрд грн, надання житла ветеранам АТО 5,5 млрд грн. Чиновники зазначають, що це допоможе надати житло 4000 сімей. При цьому ветерани війни отримають на лікування 435 млн грн.

У свою чергу міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала, що у наступному році мінімальна пенсія і прожитковий мінімум зросте на 8.2%.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла деталі пенсійної реформи, яку озвучив міністр фінансів Сергій Марченко та Марина Лазебна.

Також ми писали, що уряд збільшив пенсії та соцвиплати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва