Чи зможуть користувачі «Дії» отримувати інформацію про виклики до суду

16:10, 28 сентября 2021
Заступник Голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький прокоментував, чи буде мобільний застосунок «єСуд» обмінюватись інформацією з «Дією».
Чи зможуть користувачі «Дії» отримувати інформацію про виклики до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Користувачі «Дії» зможуть використовувати отримані судові рішення як оригінали судових рішень для можливості пред’явлення їх в інших державних органах. Про це повідомив заступник Голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький під час презентації мобільного застосунку «єСуд».

«Якщо електронний суд буде обмінюватись інформацією з «Дією», то мобільний застосунок «єСуд» також буде обмінюватись з «Дією». Роботи вже практично на завершальному етапі по одній із послуг, а саме – в частині направлення користувачам «Дії» повідомлень, повісток і викликів до суду на судове засідання», - повідомив Сергій Чорнуцький.

За його словами, з боку судової адміністрації вже завершені роботи щодо надсилання користувачам «Дії» тексту судових рішень з електронними підписами суддів. Протягом наступних двох тижнів ці сервіси будуть в бета-тестуванні.

Окремо заступник Голови Державної судової адміністрації звернув увагу, що користувачі «Дії», якщо вони є користувачами електронного суду, або «єСуд» зможуть отримувати інформацію про виклики до суду, а, якщо захочуть, зможуть перейти за посиланням і зареєструватись в електронному суді або в мобільному застосунку та переглянути всі матеріали.

«Щодо другого сервісу, то користувачі «Дії» зможуть використовувати отримані судові рішення як оригінали судових рішень для можливості пред’явлення їх в інших державних органах, де потрібно було їх завіряти. Якщо в «Дії» буде реалізований відповідний сервіс то можна буде вчиняти певні юридичні дії, які передбачають надсилання завіреного судового рішення або оригіналу судового рішення»,  - зауважив Сергій Чорнуцький.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України