Денис Монастирський пообіцяв, що реєстр зброї запрацює до кінця поточного року

15:49, 27 октября 2021
МВС вимагає припинити перероблення стартової зброї в бойову.
Денис Монастирський  пообіцяв, що  реєстр зброї запрацює до кінця поточного року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський планує до кінця року створити в Україні реєстр зброї.

Про це він заявив під час спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів з питань стану протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу зброї, бойових припасів та вибухових речовин, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також торгівлі людьми, яка відбулася в Офісі Генерального прокурора під головуванням Ірини Венедіктової.

«Якщо ми говоримо про обіг зброї, то найбільше питання, яке залишається, це законодавче регулювання обігу зброї. Настав час чітко визначитися з цим питанням. Це для правоохоронних органів, громадян є точкою відліку.

Яким чином має функціонувати законний обіг зброї в Україні? Скажу, що МВС України взяло на себе задачу, аби до кінця цього року, максимум початку наступного, в Україні запрацював реєстр зброї. Повноцінний реєстр зброї, який, на жаль, не був створений за 30 років незалежності України. Але ми над цим саме працюємо», — наголосив Денис Монастирський.

«Також звертаюсь до колег, щоб ми могли до кінця року хоча б в першому читанні проголосувати закон про обіг зброї і  далі рухатися до питання його прийняття у другому читанні», — додав він.

За словами очільника МВС на території України, окрім вогнепальної зброї, є «досить велика кількість стволів» — травматичної зброї, стартової зброї, обіг якої також не врегульований достатнім чином.

«Тут також питання стоїть перед законодавцями. З нашого боку ми бачимо багато випадків з перероблення даної зброї на ту, яка може бути бойовою, і ця проблема набуває з року в рік все більшого характеру.  Крім того, зараз ми працюємо і над тим, аби травматична зброя вироблялась таким чином, зараз ми працюємо з виробниками зброї, щоб вона не могла бути переробленою в бойову зброю», — сказав Монастирський.

Під час свого виступу, присвяченого незаконному обігу зброї в Україні, Денис Монастирський наголосив на тому, що правоохоронні органи будуть жорстко реагувати на всі порушення і випадки з використанням зброї. Реагування на всі випадки, незалежно від того, хто в них бере участь, за словами міністра, має бути однозначною.

Крім того, в  Офісі Генпрокурора хочуть, щоб військові злочини розслідувала військова поліція.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду