В Україні можуть зменшити розмір допомоги по безробіттю

12:20, 4 ноября 2021
Пропонується змінити підходи до умов, тривалості та розмірів виплати допомоги по безробіттю.
В Україні можуть зменшити розмір допомоги по безробіттю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відповідно до одержаного Верховною Радою законопроекту № 6067 від 16.09.2021 щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття пропонується змінити підходи до умов, тривалості та розмірів виплати допомоги по безробіттю.

Зокрема, рекомендується посилити страхові принципи: чим більший страховий стаж – тим більший розмір допомоги по безробіттю. А також послабити до безробітних санкції за звільнення з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин.

У пояснювальній записці до альтернативного законопроекту № 6067-1 від 05.10.2021 йдеться, що урядовий варіант проекту закону збільшує тривалість страхового стажу для обчислення допомоги по безробіттю, що тягне за собою зменшення розміру допомоги по безробіттю.

Згідно з чинними нормами (Стаття 23 Закону № 1533), розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати, визначеної відповідно до порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого Кабінетом Міністрів України, залежно від страхового стажу, але не менше ніж мінімальний розмір допомоги по безробіттю, встановлений правлінням Фонду для цієї категорії осіб.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українцям повідомили важливі деталі щодо виплати пенсій та соцдопомоги.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва