Уряд планує запровадити електронну реєстрацію місця проживання для громадян, які мають паспорт у формі книжечки

12:40, 10 ноября 2021
Постановою буде розширено доступ фізичних осіб до електронних послуг у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.
Уряд планує запровадити електронну реєстрацію місця проживання для громадян, які мають паспорт у формі книжечки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою пропонують розширити дію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання у електронній формі на громадян України, які мають паспорт громадянина України у формі книжечки.

Так, документом пропонується розширити дію експериментального проекту, що передбачений постановою КМУ від 28 грудня 2020 року № 1364, на більш широке коло осіб, а саме на громадян України, які мають паспорт громадянина України у формі книжечки.

Також проектом акта передбачено можливість для призовників, військовозобов’язаних  та резервістів у разі необхідності при зміні місця проживання отримати окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних  та резервістів (у разі відсутності такого окремого запису) за заявою, поданою в електронній формі через Портал «Дія».

Запроваджується е-витяг про реєстрацію місця проживання, формування якого буде відбуватися засобами Порталу «Дія», в тому числі мобільного додатку Порталу «Дія».

Окрім цього, постановою також передбачено, що відомості про зареєстроване місце проживання особи можуть підтверджуватися відомостями з е-паспорта, е-паспорта для виїзду за кордон та е-витягу про реєстрацію місця проживання.

Як зазначено у пояснювальній записці, реалізація постанови матиме вплив на забезпечення захисту прав та інтересів громадян (осіб, місце проживання яких реєструється, знімається з реєстрації, та власників житла). Буде розширено доступ фізичних осіб до електронних послуг у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін розгляне постанову, якою планується підвищити тарифи на трансплантацію органів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді