Рекордна кількість претендентів на посади в БЕБ прийшла на тестування: в Центрі оцінювання кажуть про аншлаг

07:45, 15 ноября 2021
За 4 дні для Бюро економічної безпеки України протестовано понад 1400 осіб: Голова НАДС Алюшина.
Рекордна кількість претендентів на посади в БЕБ прийшла на тестування: в Центрі оцінювання кажуть про аншлаг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 12 листопада, у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби у Києві проводиться тестування на знання законодавства для претендентів на вакантні посади новоствореного Бюро економічної безпеки.

Всього до участі у конкурсі допустили 392 кандидати. Не допустили - 567.

12.11.2021 року тестування проходять 234 особи. Інші кандидати пройдуть тестування в суботу 13 листопада.

Об 11:00 розпочалось тестування зі знання законодавства кандидатів, що виявили бажання взяти участь у конкурсі на зайняття вакантних посад гласних штатних працівників, які мають спеціальні звання, у Бюро економічної безпеки України.

Одночасно з 8:00 тривають співбесіди з кандидатами на посади держслужби категорії «В».

Претенденти проходять тестування групами.

Організацію тестування прокоментувала «Судово-юридичній газеті» Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина.

«До нас листом звернувся очільник Бюро економічної безпеки України з проханням допомогти з організацією та проведенням конкурсів на зайняття вакантних посад в новоствореному органі. Оскільки наразі вони не мають можливості провести ці конкурси самостійно в себе, Центр оцінювання взяв на себе цю роль. Тут є відповідний адміністратор конкурсу, і саме метою Центру оцінювання є забезпечення першого етапу конкурсної процедури, як тестування на знання загального та спеціального законодавства за допомогою комп’ютерної техніки.

«За 4 дні з моменту старту тестової кампанії для Бюро економічної безпеки України було протестовано понад 1400 осіб, – зазначила Наталія Алюшина. - Це люди з різних куточків України, переважно Київ та Київська область. Результати будуть відомі одразу. Перелік цих тестових завдань оприлюднений на сайті Бюро економічної безпеки».

Голова НАДС запевняє, що складнощів при організації конкурсу не виникало.

«Великий потік людей. Ми знаємо про те, що заробітна плата на державній службі є несправедливою, тому що є державні органи, де отримують заробітну плату вищу, тут прогнозується вища заробітна плата. Тому і такий аншлаг на посади Бюро економічної безпеки. Такий аншлаг буває нечасто, це якраз скоріше виключення», - пояснює вона.

Рекордна кількість претендентів на посади в БЕБ прийшла на тестування: в Центрі оцінювання кажуть про аншлаг
 

Раніше ми розповідали, що конкурсна комісія проводить по 100 співбесід в день.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва