ДСА має шанс отримати найбільший бюджет за всю свою історію, - Андрій Смирнов

15:47, 22 ноября 2021
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов: «Повністю поділяю питання збільшення рівня заробітних плат працівникам апаратів судів, на це не можна дивитися спокійно».
ДСА має шанс отримати найбільший бюджет за всю свою історію, - Андрій Смирнов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов в ексклюзивному інтерв’ю «Судово-юридичній газеті» поділився своїм баченням актуальних питань діяльності судової влади.

Зокрема, він торкнувся питання низького рівня заробітних плат працівників судів.

«Проблема відома, і, за моїми прогнозами, наступного року ДСА має шанс отримати найбільший бюджет за всю свою історію.

Повністю поділяю питання збільшення рівня заробітних плат працівникам апаратів судів, на це не можна дивитися спокійно. Це ненормальний, навіть принизливий для людини рівень оплати праці.

Але, якщо йдеться про наміри збільшити заробітну плату суддям Верховного Суду (а я точно знаю, що такі роздуми були), буду опонентом в цьому. Інколи окремі люди не в змозі подивитися на себе зі сторони і співставити чи не найбільший рівень зарплати в країні із зарплатою людей інших соціально значущих професій», - зауважив Андрій Смирнов.

Також він торкнувся питання процесу обрання керівництва у касаційних судах.

«Стосовно результатів виборів голів касаційних інстанцій, то принаймні там, де вибори вже відбулися, нічого непередбачуваного не сталося. Я дуже радію переобранню Бориса Івановича Гулька на цю посаду. Людина, яка в прямому сенсі цього слова вкладає душу в життєдіяльність суду. І не тільки Верховного. Знайдіть час, подивіться, як виглядає нова будівля Касаційного цивільного суду. Як виглядають зали судових засідань, організація логістики судового процесу та інше.

Хочеться вірити у те, що поміркованими також будуть і результати виборів у господарській (станом на момент надання інтерв’ю вибори у КГС ВС ще не відбулися – прим. ред.) та кримінальній касаціях. Зараз ці інституції очолюються дуже професійними керівниками, рівень авторитету яких серед суддів  максимальний.

Що стосується адміністративної касації, ситуація вже не виглядає однозначною. Мені відомо, що принаймні кілька амбітних кандидатів матимуть можливість позмагатися за цю посаду. Це дуже важлива юрисдикція для всього державотворення, і якраз тут може й відчувався дефіцит комунікацій. Тим не менш, для мене це нагадує вибір між поколіннями. І тут я точно хотів би побажати успіху всім», - зазначив він.

Детальніше читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва