Чим буде підтверджуватись стаж роботи журналіста: що пропонує Уряд

11:23, 24 ноября 2021
Стаж роботи журналіста буде підтверджуватись відомостями з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Чим буде підтверджуватись стаж роботи журналіста: що пропонує Уряд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою планується внести зміни до Порядку обчислення стажу роботи для встановлення щомісячної надбавки за вислугу років журналістам державних і комунальних засобів масової інформації та державних інформаційних агентств.

Так, документом пропонується віднести відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування до даних, що підтверджують стаж роботи журналіста.

«Стаж роботи журналіста підтверджується трудовою книжкою (у разі наявності) або відомостями про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування або іншими документами, які відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи журналіста» - зазначено у постанові.

Як зазначено у пояснювальній записці, очікуваним результатом є імплементація норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» та надання можливості журналістам державних і комунальних засобів масової інформації та державних інформаційних агентств підтверджувати стаж роботи журналіста відомостями з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді