Державні службовці зареєстрували петицію до Зеленського з вимогою підвищення заробітних плат

18:40, 14 декабря 2021
Державні службовці скаржаться, що розмір посадового окладу стартує від 4540 грн.
Державні службовці зареєстрували петицію до Зеленського з вимогою підвищення заробітних плат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державні службовці зареєстрували петицію на сайті офісу Президента України з вимогою збільшити розмір заробітних плат.

Зокрема, у петиції зазначено, що заробітні плати державних службовців катастрофічно низькі. Так, за даними порталу вакансій у державних органах career.gov.ua, розмір посадового окладу державних службовців стартує від 4540 грн, а це менше мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

«Таким чином, значна частина державних службовців обмежена у розмірі зарплати як основної соціальної гарантії для них і членів їх родин. Держава як роботодавець має залучати на службу в державних органах і молодь, і досвідчених фахівців. При цьому рівень винагороди занадто низький і наші громадяни продовжують пошук роботи в бізнесі чи виїздять за кордон», - сказано в тексті петиції. 

Відтак автор просить впровадити відповідні зміни для встановлення в Україні гідної, прозорої та справедливої системи оплати праці державних службовців.

На даний момент петицію підписали понад 12,3 тис. осіб, тоді як необхідно 25 тисяч. До кінця терміну лишається 38 днів. Підписати петицію можуть всі охочі за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАДС опубліковало роз’яснення щодо виплати вихідної допомоги державному службовцю, який звільняється.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде