Куди можна витратити «тисячу Зеленського»

15:21, 20 декабря 2021
Кіно, книги, подорожі: як можна провести час на 1000 грн єПідтримки.
Куди можна витратити «тисячу Зеленського»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19-го грудня стартувала програма «єПідтримка», за якою всі українці, які мають «зелений» сертифікат про вакцинацію, зможуть отримати допомогу у розмірі 1000 грн.

«Судово-юридична газета» вирішила з’ясувати, як можна витратити «Вовину тисячу» напередодні свят.

Що робити, коли вакцина є, а сертифікатів немає?

Якщо ви вакциновані двома дозами, проте у «Дії» не завантажилися «зелені сертифікати», то отримати 1000 грн єПідтримки можна через ЦНАП.

«Понад  1200 Центрів надання адмінпослуг допомагають відвідувачам подати заявку,  щоб отримати виплати. Якщо ви вакциновані 2 дозами, проте досі не маєте «зеленого» COVID-сертифіката в застосунку "Дія", у ЦНАПі вам також допоможуть його згенерувати», - повідомили у Мінцифри.

Знайти ЦНАП, розташований неподалік від вашого дому, можна на мапі Дія.Центрів.

Куди витратити гроші?

На жаль, накрити новорічний стіл за «Вовину тисячу» не можна. І навіть за комуналку заплатити. Гроші можна витратити лише у точках, дозволених програмою. Наприклад, це може бути:

  • книги;
  • абонементи у спортзали, фітнес-центри чи басейни;
  • кіно, театри, музеї, виставкові центри і концертні зали;
  • квитки на потяг або літак усередині країни.

Постановою Кабінету міністрів передбачено перелік сфер діяльності та кодів категорії продавця (МСС-код). Ваші гроші будуть зняті з рахунку, якщо ви їх вирішите віддати продавцю у сфері культури, пасажирських внутрішніх перевезень залізничним та авіаційним транспортом або ж у сфері фізичної культури і спорту.

Вигідні пропозиції

Зокрема, Monobank пропонує пропозиції від партнерів рівно на 1000 грн. Так, за ці кошти можна купити промокоди на будь-який сеанс у кіно та промокоди на покупку будь-якого попкорну.

Також сертифікат у мережі фітнес клубів, який надасть знижку у 2000 грн. Або ж можна зібратися компанією на будь-який концерт. Термін дії сертифіката для покупки квитків на концерт – до кінця 2022 року.

Тобто куплені квитки як гарант, що колись можна буде сходити на концерт ваших улюбленців, а «Вовина тисяча» не повернеться у казну, оскільки ви її витратите.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада звільнила від оподаткування «тисячу Зеленського» та квитки на спортивні змагання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки