В Україні буде створено кандидатський резерв на держслужбі: що це таке і хто туди потрапить

08:28, 24 декабря 2021
Кабмін схвалив зміни до закону про державну службу.
В Україні буде створено кандидатський резерв на держслужбі: що це таке і хто туди потрапить
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні буде запроваджено кандидатський резерв на державній службі. Під час перебування у ньому кандидат на посаду за рішенням керівника державної служби може бути призначений на рівнозначну або нижчу посаду державної служби у державному органі, у якому він проходив конкурс. Про це йдеться у законопроекті про внесення змін до Закону України «Про державну службу», який схвалив Кабінет Міністрів України і який розробило Національне агентство з питань державної служби (НАДС).

Як зазначено в законопроекті, кандидатський резерв формується з метою можливості активного пошуку та широкого залучення кандидатів для зайняття посад державної служби.

До кандидатського резерву включаються особи, які під час проведення конкурсу включені до загального рейтингу кандидатів.

При цьому кадровий резерв формується із кандидатів на посади державної служби, які мають відкладене право на зайняття посади державної служби. Під час перебування у кадровому резерві кандидат за рішенням керівника державної служби може бути призначений на рівнозначну або нижчу посаду державної служби у державному органі, у якому він проходив конкурс.

Кандидати зараховуються до кандидатського резерву строком на один рік з дня внесення відповідних відомостей до Єдиного порталу вакансій державної служби.

Раніше «Судово-юридична газета» проаналізувала деталі даного законопроекту

Раніше голова НАДС Наталія Алюшина повідомила деталі реформування оплати праці державних службовців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде