Кабмін схвалив розширення повноважень керівників на державній службі: аналіз законопроекту

08:17, 24 декабря 2021
Кабмін схвалив запропоновані НАДС зміни до закону про державну службу.
Кабмін схвалив розширення повноважень керівників на державній службі: аналіз законопроекту
Джерело фото: iStock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повноваження керівника державної служби буде розширено, зокрема він отримає зобов’язання забезпечувати своєчасне оприлюднення наказу (розпорядження) про оголошення конкурсу та умови його проведення на Єдиному порталі вакансій державної служби; затверджує штатний розпис та кошторис державного органу тощо. Про це йдеться у законопроекті про внесення змін до Закону України «Про державну службу», який схвалив Кабінет Міністрів України і який розробило Національне агентство з питань державної служби (НАДС).

Зокрема, у проекті зазначено, що керівник до наявних обов’язків: забезпечує своєчасне оприлюднення наказу (розпорядження) про оголошення конкурсу та умови його проведення на Єдиному порталі вакансій державної служби; затверджує штатний розпис та кошторис державного органу; затверджує посадові інструкції на посади державної служби цього державного органу або делегує такі повноваження іншій особі, видає накази (розпорядження) з  питань, що належать до його повноважень, і контролює їх виконання; забезпечує  впровадження та функціонування інформаційної системи  управління  людськими  ресурсами в державних органах.

У змінах прописано, що бажаючий зайняти посаду на державній службі в органі, юрисдикція якого поширюється на всю територію країни, повинен також володіти іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи.

Рішення про оголошення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А», а також категорії «Б», що передбачає здійснення повноважень керівника державної служби, приймає суб'єкт призначення,  а на інші посади державної служби категорії «Б» або  «В»  -  керівник державної служби.

При цьому оприлюднення наказу (розпорядження) про оголошення конкурсу та умови його проведення на Єдиному порталі  вакансій  державної  служби  має бути оприлюднено не пізніше наступного робочого дня з дня підписання відповідного наказу.

Раніше «Судово-юридична газета» проаналізувала деталі даного законопроекту.

Раніше голова НАДС Наталія Алюшина повідомила деталі реформування оплати праці державних службовців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде