Уряд обмежить торговельну надбавку на ще один важливий продукт харчування

10:19, 19 января 2022
Перелік продуктів харчування, на які Кабміном обмежена торговельна надбавка, доповнять у зв'язку з карантином.
Уряд обмежить торговельну надбавку на ще один важливий продукт харчування
Джерело фото: obninsk.name
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство аграрної політики та продовольства України винесло на розгляд Кабміну проект постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість».

Проектом постанови передбачається доповнити пункт  41-4 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 N  1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» позицією «хліб пшеничний».

Нагадаємо, що цим пунктом встановлений граничний рівень торговельної надбавки в розмірі не більше 10 відсотків від оптово-відпускної ціни на такі продукти:

хліб житньо-пшеничний, батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого гатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку), молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), олію соняшникову, яйця курячі категорії C1, птицю (тушку курячу) та масло вершкове жирністю 72,5 відсотка,  

з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов'язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

Тепер до них додається ще й хліб пшеничний.

Мінагрополітики свою ініціативу обґрунтовує необхідністю запобігання зловживанням суб’єктами господарювання своїм становищем, зробити доступною продукцію для населення та забезпечення можливості виробникам цього хліба закуповувати газ на пільгових умовах.

Раніше в Мінекономіки запропонували змінити перелік зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки