КАС отримає нове приміщення: куди переселять суддів

10:59, 9 февраля 2022
Кабмін хоче забезпечити належними приміщеннями Касаційний адміністративний суд.
КАС отримає нове приміщення: куди переселять суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Кабінет Міністрів України надійшов проект Розпорядження уряду «Про деякі питання переміщення казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал» та забезпечення належними приміщеннями Верховного Суду».

Згідно з ним планується передати нерухоме майно по вул. Московській, 8, у м. Києві Верховному Суду, закріпивши його за ВС на праві оперативного управління:

1) із сфери управління Державного космічного агентства — нежитлові приміщення корпусу № 3 загальною площею 8607 кв. метрів

2) із сфери управління Державної судової адміністрації — нежитлові приміщення корпусу № 3 загальною площею 5292 кв. метри.

Будівлю корпусу № 5 загальною площею 6805,9 кв. метра по вул. Московській, 8, у м. Києві,   передадуть Державній судовій адміністрації після вивільнення її Верховним Судом.

Передачу майна забезпечить Державне космічне агентство після того як його звільнить казенне підприємство  спеціального приладобудування «Арсенал».

Передача будівлі планується для розміщення Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Сьогодні КАС займає приміщення площею 6805,9 кв. метра, з яких площа семи залів судових засідань становить 280,1 кв. метра, площа кабінетів — 4865,4 кв. метра.

Відповідно до вимог ДБН В.2.2-26:2010 «Будинки і споруди. Суди» КАС повинен бути обладнаний дев'ятьма залами судових засідань, площа яких має становити 758 кв. метри.

Площа кабінету суддів повинна становити від 21 до 24 кв. метрів, а офіс судді (4 працівники апарату суду) — від 24 до 33 кв. метрів.

Штатна чисельність суддів КАС становить 56 осіб, штатна чисельність працівників апарату – 364 особи, чисельність обслуговуючого персоналу — 41 особа.

Усупереч пункту 6.3.2 ДБН 24 судді розміщенні по двоє або зі своїми помічниками у 12 кабінетах площею від 19 до 23 кв. метри.

Помічники суддів розміщені по 4-9 осіб (за нормативом 2 помічники) в одному приміщенні, що також не відповідає ДБН, 13 кабінетів, в яких розміщено помічників суддів, не мають вікон.

Станом на 01.03.2021 року у провадженні Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду перебувало 24889 справ і матеріалів. Проте, таку кількість документів немає змоги розмістити в кабінетах суддів. Також у приміщенні суду немає сховищ для тимчасового та постійного зберігання судових справ.

В Кабміні вважають, що передача нерухомого майна Верховному Суду надасть змогу забезпечити належними приміщеннями Касаційний адміністративний суд.

Крім того, Кабмін поширив порядок забезпечення житлом поліцейських на умовах лізингу на працівників ДБР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва