Кабмін збільшить бюджет Фонду соціального страхування

12:36, 9 февраля 2022
Урядовці розраховують залучити до Фонду додатково 3 мільярди гривень у порівнянні з 2021 роком.
Кабмін збільшить бюджет Фонду соціального страхування
Джерело фото: nim.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів на засіданні 9 лютого розгляне проект постанови, яким затвердить бюджет Фонду соціального страхування на 2022 рік.

Згідно з проектом документа у 2022 році доходи фонду становитимуть 36,6 мільярдів гривень. Бюджет установи, переважно, має поповнюватися за рахунок внесків застрахованих осіб – 36,1 мільярда гривень. З урахуванням залишку коштів, за розрахунками урядовців, на рахунках установи буде понад  37,5 мільярда гривень.

Вказані кошти Фонд має витрати, зокрема, на: матеріальне забезпечення та соціальні послуги -22,8 мільярда гривень, страхові виплати - 12,2 мільярда гривень, що на 1,4 мільярда гривень більше, ніж у бюджеті установи на 2021 рік, страхові витрати на медичну та соціальну допомогу – 591 мільйон гривень (+38 мільйонів), страхові виплати медичним працівникам державних лікарень, які стали інвалідами внаслідок захворювання на COVID-19, або їхнім родинам, у разі смерті медиків – 252 мільйони гривень (-104 мільйони).

Водночас, як зазначається у пояснювальній записці до проекту, у зв’язку з прогнозованою новою хвилею COVID-19 у Фонду може виникнути заборгованість за страховими виплатами безробітним у сумі понад 1,4 мільярда гривень.

У 2021 році бюджет соцстраху з урахуванням залишків було затверджено у розмірі 34,5 мільярда гривень.

Як писала «Судово-юридична газета», у Мінсоцполітики пропонують підвищити з березня пенсії та соцвиплати вразливих верств населення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде