«Слуги народу» пропонують Раді спростити реорганізацію та ліквідацію сільських шкіл

13:11, 16 февраля 2022
Термін ліквідації школи можуть скоротити в рази.
«Слуги народу» пропонують Раді спростити реорганізацію та ліквідацію сільських шкіл
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракцій «Слуга народу» та опозиції пропонують схвалити проект постанови про схвалення у першому читанні законопроекту 7046 щодо внесення змін до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо спрощення умов трансформації освітньої мережі та спростити процедуру реорганізації та ліквідації сільських шкіл. Відповідний документу зареєстровано на сайті парламенту.

Вказаними змінами передбачається внесення змін до частини другої статті 32 закону «Про повну загальну середню освіту» та визначається, що реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за три місяці до прийняття відповідного рішення. Чинна норма передбачає, що рішення про реорганізацію, зміну типу чи ліквідацію сільської школи оприлюднюється не пізніше ніж за рік.

Як зазначається у пояснювальній записці реалізація законопроекту забезпечить спрощення умов трансформації освітньої мережі в сільській місцевості після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника.

За даними профспілки працівників науки та освіти, у школах у вересні 2021-го навчалися понад 4,23 мільйони учнів. Якщо порівняти з 2020 роком, їхня кількість зросла на майже 39 тисяч – їх було трохи більше як 4,19 мільйонів.

Кількість педпрацівників скоротилася на 3 226 працівників і працівниць. Зокрема, у 2021 році в школах працювали 434 755 освітян, а у 2020 – 437 981.

Також станом на вересень 2021 року в Україні працювали 13 991 школа, а восени 2020 року шкіл було на 824 більше – 14 815.

Як писала «Судово-юридична газета», депутати у 2021 році підтримали здачу в оренду майна ліквідованих закладів освіти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде