Ткаченко пропонує дати право на творчу відпустку без збереження заробітної плати: деталі

13:30, 23 февраля 2022
Міністерство культури та інформаційної політики пропонує змінити постанову про творчі відпустки.
Ткаченко пропонує дати право на творчу відпустку без збереження заробітної плати: деталі
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники культури отримають право на творчу відпустку, однак без збереження заробітної плати. При підготовці дисертації плата буде зберігатися. Про це йдеться у проекті постанови про внесення змін до умов, тривалості, порядку надання та оплати творчих відпусток, який вніс на засідання Кабінету Міністрів України Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

У пояснювальній записці зазначено, що метою проекту є створення додаткових передумов для професійного розвитку художнього та артистичного персоналу.

Проектом передбачено надання творчої відпустки для здобуття наукового ступеня доктора філософії та доктора наук. Також передбачено надання творчої відпустки для творчої діяльності працівникам закладів культури. Зокрема, для підготовки та участі у гастролях, конкурсах тощо.  При цьому тривалість творчої відпустки протягом одного року не може перевищувати 90 днів.

Як і зараз для здобуття доктора філософії буде надано відпустку терміном до трьох місяців, а доктора наук до шести. При цьому при написанні дисертації, підручників заробітна плата зберігається, а от для творчої діяльності ні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін пропонує продовжити на рік термін закупівлі ліків за державні кошти у міжнародних організацій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду