Рада тимчасово звільнила від ввізного мита соціально значущі продукти харчування

19:44, 7 марта 2022
Перелік соціально значущих продуктів визначить Кабмін.
Рада тимчасово звільнила від ввізного мита соціально значущі продукти харчування
Джерело фото: amazing-ukraine.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада тимчасово звільнила від ввізного мита соціально значущі продукти харчування та лікарські засоби. Це передбачено законом України «про внесення змін до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період воєнного стану», який підписав Президент України Володимир Зеленський.

Згідно до документу, тимчасово на період воєнного стану, звільняються від оподаткування ввізним митом соціально значущі продукти харчування,  лікарські засоби та медичні вироби, на які урядом встановлені фіксовані ціни

Кабінету міністрів депутати доручили невідкладно затвердити перелік соціально значущих продуктів харчування, лікарських засобів та медичних виробів із встановленням фіксованих цін та перелік категорій товарів, зокрема і підакцизних, які визнаються гуманітарною допомогою без здійснення процедури визнання гуманітарною допомогою стосовно відповідних товарів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада тимчасово дозволила Національному банку напряму фінансувати витрати бюджету. Це означає, що Нацбанк серед іншого зможе здійснювати емісію та купувати державні ОВДП задля покриття витрат кошторису.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді