Кабмін погодився на мільярдну позику від ЄС

09:40, 8 марта 2022
Прем’єр підписав розпорядження.
Кабмін погодився на мільярдну позику від ЄС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін схвалив залучення позики від ЄС на суму до 1,2 мільярдів євро. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №205 від 7 березня 2022 року.

«Схвалити залучення позики від Європейського Союзу відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної Угоди між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським Союзом як Кредитором, що були вчинені 3 березня 2022 р., щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 млрд. 200 млн. євро», - зазначається у документі

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 21 лютого Рада ЄС затвердила надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 мільярди євро. Зазначається, що допомога складатиметься з двох траншів. Також Україна очікує на транш від МВФ у 700 мільйонів та веде перемовини про можливість отримання кредитних гарантій(позики під низький відсоток-sud.ua) від США

На початку березня Верховна Рада схвалила закон, яким дозволила НБУ на час воєнного стану напряму кредитувати економіку. Цей документ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді