Кабмін дозволив воєнізовану охорону потягів на час воєнного стану

12:21, 11 марта 2022
Прем’єр Денис Шмигаль підписав постанову.
Кабмін дозволив воєнізовану охорону потягів на час воєнного стану
Джерело фото: lb.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів на час воєнного стану дозволив застосовувати зброю для охорони потягів та захисту населення, яке евакуюється чи подорожує в них. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №241 від 10 березня.

«На період воєнного стану,  введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні”, воєнізований склад відомчої охорони може залучатися до виконання загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, супроводження та охорони рухомого складу, охорони об’єктів інфраструктури, що здійснюються з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій із застосуванням військової зброї відповідно до законодавства.”,  - зазначається у постанові.

Задля здійснення воєнізованої охорони,  документом передбачено тимчасово надати можливість передачі відповідним підрозділам АТ «Українська залізниця» зокрема військової зброї та боєприпасів до неї. Зазначене державне майно закріплюється за АТ “Укрзалізниця”  на праві господарського відання.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 24 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження воєнного стану в Україні. Згідно до документу, воєнний стан запроваджується на 30 днів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде