Кабмін дозволив скоротити видатки на Уряд та Верховну Раду

14:58, 11 марта 2022
Гроші планується передати на армію.
Кабмін дозволив скоротити видатки на Уряд та Верховну Раду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів перерозподілив дозволив додатково виділити понад 50 мільярдів гривень на Збройні сили, скоротивши серед іншого видатки на діяльність Верховної Ради, Президента України та Кабінету міністрів. Відповідне рішення закріплене постановою уряду 245 від 10 березня.

Згідно до документу, видатки на Верховну Раду будуть скорочені на понад 295 мільйонів гривень. Зокрема на здійснення законотворчої діяльності буде витрачено на 116 мільйонів гривень менше. Згідно до закону про державний бюджет, на діяльність парламенту планувалося витратити трохи більше 3 мільярдів гривень, на здійснення законодавчої діяльності – 1,2 мільярди гривень.

Видатки на Президента України скорочено на трохи більше 100 мільйонів гривень. Згідно до закону про державний бюджет на 2022 рік, на забезпечення діяльності Глави держави планувалося виділити трохи більше мільярда гривень.

Більш суттєво урядовці планують заощадити на собі та апараті Кабміну. Згідно до постанови видатки на Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України будуть скорочені на понад 2 мільярди гривень. Згідно до закону про державний бюджет, на ці цілі планувалося витратити майже 5 мільярдів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 23 лютого ухвалила закон, яким зняла обмеження на скорочення зарплат та пенсій. Документом вносять зміни до бюджетного кодексу та передбачити, що «у зв’язку з посиленням збройної агресії Російської Федерації проти України, визнанням самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України та з метою забезпечення здійснення видатків на національну безпеку і оборону» дозволити уряду у 2022 році здійснювати видатки на оборону без необхідності внесення змін до закону про державний бюджет та без погодження з бюджетним комітетом парламенту. Таким чином, вказані зміни не потребують затвердження парламенту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду