У «Слузі народу» пропонують Раді тимчасово дозволити зберігати копії реєстрів та веб-сайтів органів державної влади закордоном

13:51, 12 марта 2022
Зберігання резервних копій електронних інформаційних ресурсів на тимчасово окупованих територіях, а також у Росії, Білорусії чи їх союзників не допускається.
У «Слузі народу» пропонують Раді тимчасово дозволити зберігати копії реєстрів та веб-сайтів органів державної влади закордоном
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону №7138 «Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів України щодо забезпечення захисту електронних інформаційних ресурсів в умовах надзвичайного стану», яким пропонується дозволити протягом шести місяців, з дня набуття чинності документом, зберігати копію веб-сайтів органів державної влади та реєстрів за межами України.

Згідно до документу, резервні копії електронних інформаційних ресурсів(сайтів органів державної влади, реєстрів, національних електронно- інформаційних ресурсів -sud.ua) зберігаються у зашифрованому вигляді і можуть зберігатись поза межами території України (у тому числі в закордонних дипломатичних установах України) на окремих фізичних носіях або в ізольованому сегменті центрів обробки даних.

Зберігання резервних копій електронних інформаційних ресурсів на тимчасово окупованих територіях, а також у Росії, Білорусії чи їх союзниках не допускається.

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація проєкту закону матиме позитивний вплив на стан захищеності державних електронних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет мінстрів на цьому тижні схвалив постанову, якою, серед іншого, скоротив видатки на Верховну Раду та Уряд та дозволив вцілому передати понад 50 мільярдів гривень на армію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду