Раді рекомендують обмежити зарплати чиновників на час воєнного стану

13:27, 14 марта 2022
Комітет ВР пропонує проголосувати відповідний законопроєкт за основу та вцілому.
Раді рекомендують обмежити зарплати чиновників на час воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді схвалити за основу та вцілому закоопроєкт 7137д щодо підтримки бізнесу та пронує на час воєнного стану дозволити великому бізнесу перейти на спрощену систему оподаткування та обмежити зарплати чиновникам. Про це в Телеграм написав народний депутат Ярослав Желізняк

Законопроєктом пропонується дозволити великому бізнесу на час воєнного стану перейти на спрощену систему оподаткування. Передбачається, що на цей час ліміт для спрощеної системи оподаткування підвищиться до 10 мільярдів гривень. Ставка податку становитиме 2% від обороту.

Крім цього тимчасово зняті обмеження по видам діяльності (окрім підакцизних товарів та грального бізнесу)

При цьому уряд отримує право визначати порядок сплати податку. Разом з тим, в разі підтримки законодавчої ініціативи будуть відновлені всі фактичні перевірки.

Крім цього законопроєктом серед іншого з березня 2022 до кінця року звільняються від плати за землю платники, чия земля розташована на територіях, на яких ведуться бойові дії. Перелік територій визначається Кабінетом міністрів.

За 2022 та 2023 рік не сплачується мінімальне податкове зобов’язання за землі, на яких ведуться бойові дії.

Також на час воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування прибирається відповідальність за несвоєчасну сплату по споживчих кредитах та забороняється стягнення майна по іпотеці та виселення мешканців. Не поширюється на новоукладені іпотечні договори.

Чиновникам встановлюється обмеження по заробітній платі на час воєнного стану у розмірі до 10 МЗП, крім тих, які безпосередньо задіяні у заходах необхідних для оборони України.

Крім цього тимчасово встановлюється нульовий акциз на бензин та знижується ПДВ на паливо з 20% до 7%.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила законопроєкт, яким тимчасово скасовувалася відповідальність за несплату податків.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду