Кабмін дозволив на час воєнного стану продавати в Україні пальне стандартів Євро-3 та Євро-4

10:54, 17 марта 2022
Це дозволить залучити додатковий ресурс пального для ЗСУ та авто.
Кабмін дозволив на час воєнного стану продавати в Україні пальне стандартів Євро-3 та Євро-4
Джерело фото: autotheme.info
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України дозволив на період воєнного стану продаж в Україні пального стандарту Євро-3 та Євро-4. Відповідне рішення закріплене постановою уряду «Про внесення змін до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 927, повідомляє Facebook Міністерства енергетики

Зазначається, що зміни дозволять ввести в обіг бензини та дизельне паливо класів Євро3 і Євро 4, а також спростити проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. 

«Це дасть змогу залучити додатковий ресурс пального для Збройних Сил України та інших військових формувань, сільгосптехніки та автотранспортних засобів.  Зміни будуть діяти до припинення або скасування воєнного стану в України», - додають в Міненерго.

Ціни на бензит на дизпаливо в Україні стрімко зросли через подорожчання нафти на світових ринках та обмеження постачання з боку Білорусі, яка була одним з ключових джерел наповнення ринку, зокрема світлих нафтопродуктів

Як повідомляла «Судово-юридична газета, Верховна Рада 15 березня схвалила законопроєкт, яким серед іншого запроваджений нульовий акциз на бензин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде