КМУ затвердив Тимчасовий порядок тримання осіб, засуджених до обмеження волі, у виправних колоніях

08:10, 22 марта 2022
На період дії воєнного стану можуть утворюватися дільниці для тримання засуджених
КМУ затвердив Тимчасовий порядок тримання осіб, засуджених до обмеження волі, у виправних колоніях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін затвердив постановою 320 від 19 березня Тимчасовий порядок тримання осіб, засуджених до обмеження волі, у виправних колоніях Державної кримінально-виконавчої служби України.

Порядок установлює загальні вимоги щодо тримання осіб, засуджених до обмеження волі, у виправних колоніях Державної кримінально-виконавчої служби з моменту введення воєнного стану, який охоплює воєнний час і частково відбудовний період після закінчення воєнних дій.

На період дії воєнного стану, який охоплює воєнний час і частково відбудовний період після закінчення воєнних дій, з метою забезпечення життя та здоров’я  засуджених  у виправних колоніях мінімального і середнього рівня безпеки Державної кримінально-виконавчої служби можуть утворюватися дільниці для тримання засуджених.

Місце відбування покарання засуджених  визначається на підставі Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів України. Перелік виправних колоній, у яких утворюються дільницідля тримання засуджених, визначається Мінʼюстом.

Направлення для відбування покарання засуджених, а також переведення їх з одного виправного центру (дільниці для тримання засуджених) до іншого виправного центру (дільниці для тримання засуджених) здійснюються відповідно до Кримінально-виконавчого кодексу України та нормативно-правових актів.

Евакуація засуджених  з одного виправного центру (дільниці для тримання засуджених) до іншого виправного центру (дільниці) здійснюється відповідно до Порядку проведення обов’язкової евакуації окремих категорій населення у разі введення правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 7 листопада 2018 р. №934.

Приймання засуджених до дільниць  для їх тримання, їх облік, умови відбування покарання, залучення до праці та медичне обслуговування здійснюються відповідно до глави 13 Кримінально-виконавчого кодексу.

У дільниці для тримання засуджених вони тримаються під наглядом. Про прибуття засудженого до дільниці для тримання засуджених адміністрація виправної колонії зобов’язана протягом трьох діб повідомити одного із членів його сім’ї або близьких родичів за вибором засудженого.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані сприяти адміністрації виправних колоній у трудовому та побутовому влаштуванню засуджених, які тримаються у дільницях для їх тримання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду