Сергій Бабак: Остаточний механізм вступу у 2022 році наразі розробляється

07:13, 25 марта 2022
МОН спільно з Комітетом освіти ВР, освітянами, експертами та батьками в дуже оперативному режимі працює над остаточним механізмом вступу у 2022 році.
Сергій Бабак: Остаточний механізм вступу у 2022 році наразі розробляється
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», 24 березня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до законодавства про освіту (законопроект 7132).

Закони України «Про повну загальну середню освіту», «Про професійну вищу освіту» та «Про вищу освіту» доповнені положеннями про звільнення від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, та про те , що прийом до закладів професійної вищої освіти та навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти та науки, без дотримання вимог Закону України «Про вищу освіту».

У 2022 році прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра буде здійснюватися в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти та науки.

Тобто, у 2022 році вступ до вузів не скасовується, а відбудеться за спрощеним механізмом – без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного професійного вступного випробування. Водночас, Комітет разом із МОН зараз допрацьовують механізм вступу.

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака щодо вступної кампанії у 2022 році повідомив наступне:

«Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №7132, яким  дозволено одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів та складання ДПА.

Держава, у першу чергу, висловила довіру педагогам, які в цьому навчальному році виставлять учням підсумкові оцінки без державної підсумкової атестації.

Головним для нас є забезпечення максимальної БЕЗПЕКИ учасників освітнього процесу. На жаль, це означає неможливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання в традиційному форматі у 2022 році.

Доступність вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти для усіх громадян України, незалежно від місця їх перебування, є нашим найвищим пріоритетом.

І тому, завдяки цифровізації будуть створені максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії, а під час оффлайн процедур будуть максимально дотримані безпекові протоколи.

Заклади освіти мають докласти всіх зусиль аби вступна кампанія пройшла на засадах доброчесності, а прагнення вступників були реалізовані на засадах максимальної прозорості.

Важливо! Наразі МОН спільно з Комітетом освіти, науки та інновацій ВРУ, освітянами, експертами та батьками в дуже оперативному режимі працює над остаточним механізмом вступу у 2022 році».

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді